Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Du kan ha krav på mer overtidsbetaling
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske arbeidstagere kan kreve heftig etterbetaling for overtid, lenge etter arbeidet er avsluttet.
 
Svært mange norske arbeidstagere jobber overtid hver uke. Mange jobber på prosjekter med strenge tidsfrister, og må sitte langt utover kvelder og i helger for å klare kravene. Men dette får de likevel ofte ikke betalt for.
 
Det finnes klare regler for bruk av overtid, men de følges ofte ikke. Mye av overtiden er ulovlig, og dette kan det kreves betalt for i ettertid, skriver advokat Carl F. Kjeldsberg, daglig leder for rettshjelperkjeden Webjuristene, i en artikkel i digi.no.
 
-           Krav på overtidsbetaling foreldes først etter tre år. Arbeidstakerne i IT-bransjen vil nok derfor totalt sett kunne krevd millioner av kroner i etterbetalt overtid, skriver han.
 
Kjeldsberg understreker at arbeidsgiver må betale minst 40 prosent ekstra for overtiden. Bedrifter som har overtid inkludert i lønnen skal spesifisere hvor mye som er overtid, og hvis overtidsarbeidet overskrider dette beløpet skal det overskytende betales i tillegg til det faste.
 
Det er også strenge regler for når man kan pålegge overtidsarbeid. Det skal kun gjøres ved særlig tidsbegrenset behov, og skal ikke brukes som fast ordning. Da må man ansette flere folk, understreker Kjeldsberg i digi.no.
 
Kilder: dn.no og digi.no.

Legg til kommentar

26. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?