Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ledigheten rekordlav
Del artikkelen med venner og kolleger

38 400 personer er registrert arbeidsledige hos NAV, og det utgjør ikke mer enn 1,6 % av arbeidsstyrken.

 

Det vil tilsi en nedgang på 23 % i forhold til samme måned i fjor, oversatt til 11 800 personer.

 

- Arbeidsledigheten er nå på et historisk lavt nivå. Vi må tilbake til november 1987 for å finne en måned med lavere ledighet. I enkelte fylker er arbeidsledigheten svært lav. Fire fylker har nå en ledighet på 1,1 % eller lavere, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

 

I følge NAV er det en nedgang på 700 personer sammenlignet med forrige måned.

 

Mindre langtidsledige

 

Det siste året har det vært en nedgang i antall arbeidsledige i alle fylker i Norge. Sogn og Fjordane har oppnådd sterkest nedgang med hele 36 %. Samme fylke har det laveste arbeidsledighetsnivået med 0,9 prosent av arbeidsstyrken, tett fulgt av Rogaland med 1,0 prosent arbeidsledighet.

 

Det er målt at det ved utgangen av november var 80 800 yrkeshemmede, noe som også er en nedgang i forhold til i fjor med 7 %.

 

I tillegg kommer det fram at det er størst nedgang i arbeidsledigheten blant personer med en arbeidssøkervarighet på mellom et og to år. I forhold til samme måned i fjor er nedgangen i denne gruppen på 37 %.

 

- Det er gledelig at ikke bare arbeidsledigheten faller, men at det også e sterk økning i sysselsettingen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til den nye arbeidsmarkedsstatistikken fra NAV og Statistisk Sentralbyrå.

 

I yrkessammenheng er det de akademiske yrkene som kommer best ut av november. De har sterkest nedgang i arbeidsledigheten på 29 %.

 

[Les mer i artikkel hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet]

[Les mer i artikkel hos NAV]

tylex;> (29.11 2007)

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?