Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ledigheten fortsetter å synke
Del artikkelen med venner og kolleger

Sterk sysselsettingsvekst har bidratt til en nedgang i arbeidsledigheten i Norge i 2007. Det viser de siste tallene fra Nav.
 
Med 38.900 arbeidsløse i desember er den registrerte ledigheten 22 prosent lavere enn på samme tidspunkt i fjor. Ledigheten er nær halvert fra utgangen av 2005.
-           Utviklingen på arbeidsmarkedet har vært svært god i 2007, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar.
 
Det er nå registrert 38.900 helt ledige hos Nav. Dette utgjør 1,6 prosent av arbeidsstyrken og er en nedgang på 22 prosent fra desember i fjor. Samtidig øker antallet utlyste stillinger. I desember ble det utlyst 20.300 ledige stillinger, som er 10 prosent flere enn i fjor.
-           Arbeidsledigheten har gått ned gjennom hele 2007, og tilgangen på ledige stillinger viser at etterspørselen etter arbeidskraft fortsatt er stor, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
Den registrerte arbeidsledigheten sank med 500 personer i desember, justert for vanlige sesongsvingninger.
Arbeidsledigheten går ned for alle yrkesgrupper, og sterkest er nedgangen for ingeniør- og IKT-fag og innen akademiske yrker. Innenfor ingeniør- og IKT-fag er det spesielt blant systemutviklere og programmerere samt sivilingeniører at nedgangen har vært stor.
Innenfor akademiske yrker har nedgangen vært størst for saksbehandlere innenfor offentlig sektor.
Arbeidsledigheten har gått ned med 23 prosent for kvinner og 21 prosent for menn, sammenlignet med desember i fjor.
 
Les mer hos nav.no.

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?