Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tøffere arbeidsliv
Del artikkelen med venner og kolleger

Seks av ti nordmenn mener dagens arbeidsliv gjør ansatte mer utsatt for en psykisk knekk enn før.
 
Blant toppledere og mellomledere sier 4 av 10 det samme. Dette kommer frem i to spørreundersøkelser Mandag Morgen har fått utført blant toppledere, mellomledere og arbeidstakere i Norge.
 
Ekspertene sier det er vanskelig å si om jobbhverdagen er blitt hardere, men det har utvilsomt skjedd store forandringer i arbeidslivet. Det stilles større krav til hver arbeidstaker, og arbeidet er blitt mer komplisert. Det kreves mer effektivitet, og det gjør at flere faller fra.
-           Det er blitt færre nisjer for folk som ikke produserer optimalt, sier Aarseth i Psykologbistand til Mandag Morgen. Ofte er det den enkeltes egne forventninger som ikke innfris.
 
Mange arbeidstakere sliter med å takle ny teknologi. Nye arbeidsmåter får også konsekvenser for folk og kan utløse psykiske kriser.
-           Det er blitt større forventninger til samarbeid, til å jobbe i team. Ikke alle takler dette like godt. Mange som fungerte godt og jobbet bra på et kontor, fungerer ikke lenger når de må jobbe i team, sier Aarseth.
 
Kilder: Mandag Morgen og Aftenposten

Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?