Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Nærmest uendret arbeidsledighet
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra februar til mars var arbeidsledighet nesten uendret i Norge. Arbeidsmarkedet flater ut, men er noe svekket i bygg og anlegg.

 

- Etter kraftig reduksjon i arbeidsledigheten i over tre år, er nivået lavere enn på mange år. Men etter årsskiftet har vi sett kun små endringer i arbeidsledigheten, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til ny arbeidsmarkedsstatistikk fra Arbeids- og velferdsdirektoratet.

 

Ved slutten av mars 2008 ble det registrert 41 794 helt arbeidsledige, noe som utgjør 1,7 % av hele arbeidsstyrken her til lands. I forhold til februar er det 200 færre, men på årssikt er det 8000 færre. 1,7 % betyr en nedgang på 16 % fra ifjor.

 

Bygg og anlegg kommer dårlig ut

 

Antall ledige stillinger er en god indikasjon på at arbeidsmarkedet flater ut. Bygg- og anleggsbransjen har fått det tungt, med 20 % færre ledige jobber nå enn for ett år siden.

 

- De siste månedene har det vært en svak utvikling innen bygg og anlegg, noe som indikerer at vi nærmer oss konjunkturtoppen, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie på NAVs nettsider.

 

Nedgang i antall ledige helsearbeidere

 

Det blir færre arbeidsledige helsearbeidere. I sektorene helse, pleie og omsorg, konsulenter og meglere er det sterkest nedgang i ledigheten. Her ligger prosenten på bare 23 % ledighet.

 

Rogaland igjen med lavest ledighet

 

”Som vanlig” er det Rogaland som kommer best ut i ledighetsmålingen, med 1,1 %. Finnmark har den høyeste ledigheten med 3,1 % arbeidsledige.

 

Selve nedgangen i antall arbeidsledige er sterkest i Sogn og Fjordane (26 % nedgang sammenliknet med i fjor).

 

[Les mer i pressemelding hos Arbeids- og inkluderingsdepartementet]

[Les mer i artikkel hos NAV]

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

e.com >online book
=position

Legg til kommentar

28. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?