Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vil dekke flere yrkesskader
Del artikkelen med venner og kolleger

Forsikringsbransjen vil at personer som rammes av belastningsskader i kvinnedominerte omsorgsyrker, kan få yrkesskadeerstatning.
En ny ordning kan bety rundt regnet en dobling av dagens kostnader til yrkesskader, inkludert offentlig sektor, ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).  
 
Det pågår i dag et arbeid med sikte på å endre yrkesskadeordningen. En egen ekspertgruppe skal innen 20. juni legge frem forslag for Arbeids- og inkluderingsdepartementet om hvilke belastningslidelser som eventuelt skal inkluderes i en ny ordning og hva dette mer eksakt vil koste. Departementet har allerede foreslått å samle dagens todelte ordning for utbetaling av yrkesskadeerstatning i et nytt sentralt organ.
 
Dagens ordning med yrkesskadeerstatning har i stor grad kommet mannsdominerte yrker i industrien til gode, mener blant annet Norsk Sykepleierforbund og Fagforbundet. De to forbundene, som organiserer tusenvis av ansatte i helse- og omsorgssektoren, har i sterke ordelag kritisert dagens ordning, der belastningsskader ikke gir rett til yrkesskadeerstatning.
 
Sykepleierforbundet og Fagforbundet mener dagens ordning er kjønnsdiskriminerende. Belastningslidelser som for eksempel tunge pasientløft og som over tid har ført til muskel- og skjelettsykdommer, godkjennes ikke i dag som yrkesskade. Det samme gjelder psykiske påkjenninger og belastninger over tid som har skapt mentale problemer.
Kilde: Aftenposten

Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?