Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mangel på sommervikarer
Del artikkelen med venner og kolleger

Mange kommuner må tenke utradisjonelt for å få vikarer til helse- og omsorgssektoren. Flere kommuner lokker med bonuser og forsøker å få 16-17-åringer til å jobbe på sykehjemmene i sommer, melder NRK.
 
Kommunenes sentralforbund bekrefter utviklingen.
-           Vi har fått tilbakemelding fra en rekke kommuner om problemet. Det skyldes den svært lave arbeidsledigheten vi har nå. Vi tror denne utviklingen bare vil bli verre i årene fremover, sier Gudrun H. Grindaker, direktør for arbeidsgiverutvikling i KS, til NTB.
 
Mange kommuner har nå senket aldersgrensen for sommervikarene, og har begynt å ta inn 16- og 17-åringer som går helse- og sosial og helsefag på videregående som vikarer. Det mener Grindaker er smart.
-           Slik får de et innblikk i hvordan det er å jobbe i denne sektoren, og det kan bidra til fremtidig rekruttering. Det er også mange oppgaver 16-17-åringene fint kan utføre på et sykehjem. De vil uansett ikke bli satt til kritiske oppgaver, sier Grindaker.
Noen kommuner har også åpnet for å bruke pensjonister som sommervikarer.
 
KS har fått inn en rekke eksempler på hvordan de ulike kommunene forsøker å løse bemanningsproblemet. I Stord i Hordaland tilbyr kommunene opptil 10.000 kr i bonus til fagutdannede vikarer. I Bykle i Aust-Agder får førsteårsstudenter på sykepleierutdanningen lønn tilsvarende den sykepleiere med fire års erfaring får. Flere kommuner gir også bonus til sine faste ansatte dersom de lar være å ta ut ferie i den mest travle perioden på sommeren.
Andre kommuner har igjen forsøkt seg på ”speeddating”, der arbeidsgiverne fikk mulighet til å presentere sine arbeidsplasser til ungdom, og har opprettet en sommerjobbgruppe på Facebook.
Kilde: NRK

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?