Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Grenseløst arbeidsliv i Norden
Del artikkelen med venner og kolleger

En ny nordisk portal gir deg alle svar du trenger hvis du skal jobbe eller studere i et annet nordisk land.
Trygdemyndighetene i de nordiske landene har samarbeidet om portalen nordsoc.org  som ble lansert mandag. Den retter seg mot dem som flytter til, arbeider eller studerer i et annet nordisk land, og skal gi svar på hvilke rettigheter du har og hvor du skal henvende deg.
 
Portalen gir informasjon og direkte lenker til myndighetene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Færøyene og Grønland.
 
Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Haakon Hansen ønsker friest mulig flyt mellom de nordiske landene, og tror den nye portalen vil bidra til det.
-           Selv om samarbeidet er stort mellom de nordiske landene, greier vi ikke å ha hundre prosent like regler. En nordmann som jobber i en svensk bedrift, må forholde seg til det svenske, og ikke det norske velferdssystemet. På den nye portalen er gjeldende regler oversatt og lett tilgjengelig for alle, sier Hanssen til Aftenposten.
 
Han mener en slik portal er aktuell for mange i Norden i dag.
-           Det er ganske mange som jobber i et av nabolandene i Norden. For tiden er det en del svensker i Norge, men det kan også gå andre veien. Ved grenseområdene i de nordligste regionene er det mange som pendler til nabolandet, og i Øresund-regionen er det også stor flyt i arbeidskraften mellom Danmark og Sverige, sier Hanssen.
 
Besøk portalen nordsoc.org
 
Kilde: Aftenposten.no

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?