Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Pensjonsportal viser deg din pensjon
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvinner vet mindre enn menn om sin egen pensjon viser en undersøkelse. Nå lanseres pensjonsportalen Norsk Pensjon der du kan få en oversikt over dine fremtidige pensjonsrettigheter, enten det er fra folketrygden, tjenestepensjon eller andre individuelle ordninger.
 
84 prosent av yrkesaktive norske kvinner mellom 25 og 62 år vet ikke hva de vil motta fra folketrygden når de går av med pensjon. Tilsvarende tall for menn er 68 prosent, viser en måling Synovate har gjort for Storebrand.
 
Kvinner har få individuelle ordninger
 
64 prosent av kvinnene oppgir dessuten at de ikke har noen egen pensjonssparing, mens den tilsvarende andelen blant menn er ti prosent lavere. Bare 16 prosent av kvinnene sparer i fond.
 
– Disse ulikhetene er veldig uheldige. Kvinner kan som regel vente seg lavere pensjon enn menn og har færre oppsparte midler. Behovet for å ta økonomiske grep er tilsvarende høyere, sier forbrukerøkonom Knut Dyre Haug i Storebrand.
 
Ny pensjonsportal gir deg oversikten
 
Norskpensjon.no er en nøytral og ikke-kommersiell nettportal som er unik i sitt slag i Norge. Portalen henter informasjon fra både offentlige og private pensjonsordninger for å gi deg en best mulig oversikt over dine pensjons- og spareordninger. Portalen minner imidlertid om at tallene som blir presentert er anslag og at tallene derfor på ingen måte er forpliktende.
 
Ved hjelp av din BankID eller med PIN-kode fra din selvangivelse (fra juli 2008) vil du kunne logge på og få en beregning for utbetalt pensjon basert på følgende ordninger:
1)    Folketrygden (gir en forenklet beregning av alderspensjonen)
2)     Private eller offentlige tjenestepensjonsordninger (Pensjon fra arbeidsgiver)
3)     Individuelle spare- eller pensjonsordninger (Individuell sparing, fripoliser, etc)
 
I løpet av september 2008 vil tall fra kommunale pensjonsaktører være inkludert i portalen, og fra april 2009 vil Statens pensjonskasse og de statlige pensjonsinnretningene være en del av portalen. Samtidig vil også de reelle tallene fra folketrygden (NAV) være på plass.
 
Norsk Pensjon AS ble stiftet av syv livsforsikringsselskaper, som alle er medlemmer i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?