Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rekordmange brudd på arbeidsmiljøloven
Del artikkelen med venner og kolleger

Ved 1 av 5 bedrifter som LOs sommerpatrulje har besøkt i løpet av årets sommer ble det avdekket brudd på arbeidsmiljøloven.  Sammenlignet med tidligere år er dette en kraftig økning og LO advarer mot grådighet blant arbeidsgivere.
 
LOs sommerpatrulje har besøkt 4588 bedrifter og funnet diverse brudd på 997 av disse. Etter at resultatene fra 18 av 19 fylker er talt opp er det klart at det under årets sommerpatrulje er avdekket brudd på arbeidsmiljøloven på over 20 prosent av bedriftene sommerpatruljen har oppsøkt.
 
- Det er høyst oppsiktsvekkende og veldig trist at såpass mange arbeidsgivere ikke velger å følge arbeidslivets lover og regler. Vi mener dette er et resultat av en grådighetskultur som preger store deler av norsk næringsliv, sier LOs ungdomsrådgiver Hege Nilsen Ahlquist
 
Manglende arbeidskontrakt 
 
LOs Sommerpatrulje har avdekket ca ti prosent flere brudd i år sammenlignet med 2007. Av de bruddene som går igjen er det manglende arbeidskontrakter, at arbeidsgiver ikke utbetaler overtidstillegg, ulovlig arbeid blant barn og unge, samt ulovlig trekk i lønn som går igjen i LOs arbeid.
 
Kilde: LO

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?