Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Til kamp mot skjemaveldet
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen satser stort på å gjøre skjemaveldet enklere for norske bedrifter. De har derfor lansert 120 tiltak som skal sikre at bedriftene kan bruke mindre av sin tid på å rapportere og fylle ut skjemaer.
 
– I mange små og mellomstore bedrifter er tid en knapp ressurs. Jeg vet at mange bedrifter synes de bruker for mye av tiden sin på å følge opp regler fra det offentlige. Dette ønsker regjeringen å gjøre noe med, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.
 
14 departementer står bak handlingsplanen ”Tid til nyskaping og produksjon”, som inneholder over 120 konkrete tiltak til forenklinger for næringslivet.
 
– Planen er et ledd i et større forenklingsprosjekt som ble startet i 2006 der vi skaffet oss kunnskap om hva det faktisk koster næringslivet å følge opp regelverk. Denne kunnskapen har hjulpet oss til å finne gode forenklingstiltak, sier Brustad.
 
Altinn skal videreutvikles
 
Altinn vil fremdeles være sentral i arbeidet for en enklere skjemahverdag for bedriftene. Her har man god tilgang til informasjon om offentlige ordninger, regelverk, informasjonskrav viktig for å sikre god og effektiv drift. Målet er at næringslivet kun skal trenge å forholde seg til en nettportal, og derfor skal Altinn videreutvikles.
 
– For deg som driver enkeltmannsforetak blir det lettere å rapportere. Vi vurderer blant annet fritak fra plikten om å levere næringsoppgave for næringsdrivende med brutto næringsinntekt på 50 000 kr eller lavere, sier Brustad.

Et annet tiltak er elektronisk rapportering av sykmeldinger og legeerklæringer til NAV, noe som vil frigjøre tid til andre oppgaver.

– Med denne planen har Regjeringen et godt utgangspunkt i forenklingsarbeidet. Å gjøre rapporteringsarbeidet mindre arbeidskrevende for bedriftene frigjør tid som kan brukes til produksjon og verdiskaping. Vi er særlig opptatt av at de minste bedriftene, som gjerne har begrensede administrative ressurser, skal få det lettere, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.
 
[Last ned handlingsplanen] (OBS! PDF-fil)

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?