Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Avventende sykemelding
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra 1. september kommer en ny sykemeldingsblankett der legen vil ha mulighet til å gi avventende sykemelding. Blanketten skal bedre kommunikasjonen mellom lege/sykmelder og arbeidsgiver.
 
Den enkelte lege skal samarbeide med bedriften for å finne alternative arbeidsoppgaver i stedet for å sykemelde som første løsning. Dette kalles avventende sykemelding.
 
Lege/sykmelder bekrefter at aktivitet er mulig og beskriver på sykmeldingsblanketten hva du må ta hensyn til, hvor lenge det må tas hensyn og gir eventuelt også råd om hva som kan gjøres. Blanketten tar du med til arbeidsgiver så raskt som mulig.
 
Erfaring viser at det ofte går an å finne arbeidsoppgaver hvis man ser etter mulighetene. Kanskje kan noen av de belastende oppgavene i jobben fjernes for en periode, eller kanskje det er mulig å gjøre de vanlige arbeidsoppgavene hvis man får jobbe langsommere.
 
Ny blankett
 
Den nye blanketten gir mulighet for toveis kommunikasjon mellom lege/sykmelder og arbeidsgiver, i motsetning til dagens sykmeldingsblankett som er en enveis informasjonskanal.
 
I tillegg har lege/sykmelder større mulighet til å gi klare råd og beskrivelser om hva arbeidstakeren må unngå for å kunne være i jobb, uten å opplyse om diagnose.
 
Vil redusere fraværet
 
Ca. 120 000 er borte fra jobb hver dag, og direktør for arbeid og aktivitet i NAV Erik Oftedal er positiv til alternativ sykemelding.
 
- Arbeidsgivere ønsker at deres arbeidstakere er på plass og kan utføre en jobb. Vi tror at folk ønsker å være i arbeid og ikke være syke. Sånn sett ligger alt veldig godt til rette for at dette skal kunne føre til redusert sykefravær, sier Oftedal til NRK.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?