Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NHO frykter regning på 200 mill.
Del artikkelen med venner og kolleger

Forslaget fra skift og turnusutvalget gir i følge NHO deres medlemsbedrifter en ekstraregning på over 200 millioner kroner. LO er positive til at det settes fokus på denne arbeidsgruppen og sammenhengen med deltidsarbeid.
 
- Våre medlemsbedrifter kan bli påført en ekstraregning på nesten 200 millioner kroner. Dette er svært bekymringsfullt, sier avdelingsdirektør Liv Ragnhild Teig i NHO.
 
Utvalget estimerer selv de økte kostnader i lønninger til om lag 430 millioner kroner. Av dette mener NHO at deres medlemsbedrifter må betale vel halvparten.
 
Utvalget foreslår blant annet å regne arbeidstimer om natten (mellom kl 21 og 06) som en time og 15 minutter, mens en søndagstime (fra lørdag kl. 18 til søndag kl. 22) som en time og 10 minutter.
 
For NHOs medlemsbedrifter vil dette representere en omlegging fra dagens ordning. Modellen ønsker Teig mer tid til å sette seg inn i, men det er klart at omleggingen vil medføre en merkostnad særlig for de arbeidsintensive næringene, som eksempelvis reiseliv, transport og service.
 
LO ønsker rapporten velkommen
 
- Hvordan vi løser problemstillingene knyttet til skift- og turnusarbeid, har stor betydning for mange arbeidstakere. Det sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes i en kommentar til rapporten fra ekspertutvalget som har utredet skift og turnus.
 
- Rapporten fra ekspertutvalget som har utredet arbeidstidsordninger knyttet til skift/turnus og sammenhengen med deltid spennende lesning for oss tillitsvalgte.
 
Men hun ønsker ikke komme inn på detaljer i rapporten før hun har satt seg bedre inn i utvalgets konklusjoner.
 
- Vi skal nå sette oss grundig inn i anbefalingene fra utvalget som har utredet spørsmålet om likestilling av arbeidstiden for arbeidstakere som arbeider skift og turnus, sett i sammenheng med heltid/deltidsutfordringene, før vi gir utfyllende kommentarer til utvalgets konklusjoner, sier LO-sekretær Trine Lise Sundnes.
 

Legg til kommentar

09. desember, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?