Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Midler til voksenopplæring
Del artikkelen med venner og kolleger

LO oppfordrer tillitsvalgte til å ta i bruk midlene som er tilgjengelige for voksenopplæring. Regjeringens Program for basiskompetanse i arbeidslivet (BKA) deler ut 27 millioner til grunnopplæring i skriving, lesing, regning og data.
 
– Grunnopplæring på arbeidsplassen er nøkkelen til å sikre arbeidsstokken i morgendagens arbeidsmarked sier LO-sekretær Tor-Arne Solbakken.
 
430 000 voksne har ikke tilstrekkelige lese- og regnekunnskaper for arbeidslivet. Samtidig behersker 1 av 4 arbeid ved data for dårlig.
 
Solbakken mener det er spesielt viktig å sikre basiskompetansen nå som arbeidsmarkedet går en usikker tid i møte.
 
- Vi ser at de som har manglende basiskompetanse er de som glepper ut, og hvis de glepper ut så er det enda tyngre å få de inn i arbeidsmarkedet igjen etterpå. Det er derfor veldig viktig å iverksette tiltak nå mens folk er i jobb, understreker Solbakken.
 
Søk om tilskudd

BKA-tilskudd delfinansierer opplæringen. Bedriftens egeninnsats kan for eksempel være at opplæringen foregår i arbeidstida.
 
27 millioner er lyst ut med søknadsfrist 23. januar 2009. Det finnes BKA-kontakter i alle fylker som kan hjelpe til med å skrive selve søknaden. I tillegg holder Vox informasjonsmøter der du kan få veiledning til å søke.
 

Legg til kommentar

19. mai, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?