Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere unge menn arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV merker større pågang fra unge menn som nå opplever dårligere jobbmuligheter. Spesielt er det menn med erfaring fra industrien og bygg og anlegg som melder seg som arbeidsledige.
 
Siden september i fjor er det samlet blitt 13 prosent flere arbeidsledige som har vært arbeidssøkere i mindre enn 4 uker.
 
- Dette tyder på at flere nå bruker lenger tid på å finne seg jobb. Spesielt innen konjunkturutsatte næringer øker ledigheten, sier Arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.
 
For kvinner derimot er utsiktene bedre. Mange kvinner jobber innen helse og omsorg og undervisning. Dette er yrkesgrupper som i den senere tid har hatt sterkest nedgang i ledigheten.
 
Følger utviklingen nøye
 
I september økte ledigheten med 1000 personer når man justerer for sesongvariasjoner. NAV forventer at ledigheten vil fortsette å øke både i inneværende år og til neste år.
 
NAV følger utviklingen nøye og har som følge av finanskrisen justert sine antakelser om den fremtidige arbeidsledigheten. I løpet av 2010 vil den registrerte arbeidsledigheten i følge NAV være på 2,9 prosent, sammenlignet med 1,7 prosent ved utgangen av oktober i år.
 

Legg til kommentar

29. januar, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?