Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Idébanken God BHT
Del artikkelen med venner og kolleger

Bedriftshelsetjenester landet rundt oppfordres nå til å være med på å skape Idébanken God BHT. Fagsekretariatet for BHT tar initiativ til å samle inn gode eksempler på hva BHT kan bidra med som inspirasjon både for bedrifter og BHT-ene selv.
 
- Vi tror at slike beskrivelser kan være nyttige for andre BHT, men kanskje i enda større grad for virksomheter som alt for ofte er usikre på hva BHT kan bidra med, heter det i pressemeldingen.
 
Målet er at det gode arbeidet som gjøres i landets bedriftshelsetjenester skal komme frem og inspirere bedrifter og BHTer til å benytte seg av mulighetene som finnes.
 
- Mye tyder på at både myndigheter og partene i arbeidslivet nå ønsker å ta et krafttak for å støtte opp om de arbeidsmedisinske avdelinger og bedriftshelsetjenestene i Norge gjennom den foreslåtte godkjenningsordningen for BHT, utvidet bransjeforskrift og økonomisk styrking av de arbeidsmedisinske avdelingene.
 
Hva skal bedriftshelsetjenesten gjøre?
 
Den enkelte BHT vil sammen med virksomheten skrive om interessante tiltak og gode grep de har fått til sammen. 

Beskrivelsen skal inneholde følgende punkter:
  • Navn på BHT og virksomhet
  • Mål med tiltaket
  • Hva som ble gjort og hva det førte til
Første innskudd i Idébanken
 
Det første innlegget i Idébanken er allerede publisert på STAMI sine nettsider. Bedriftsfysioterapeut Maria Astrup skriver om sine erfaringer som ergonomisk rådgiver ved bygging av den nye operaen.
 
- Slik jeg så det, var det nye operabygget en glimrende anledning for Statsbygg, Snøhetta, men spesielt for DNO&B til å skape gode ergonomiske og funksjonelle arbeidsplasser som kunne forebygge skader og fremme god helse for arbeidstakerne, forteller hun i innledningen.
 
STAMI håper at de en gang i måneden vil kunne publisere tiltak og gode løsninger. For at de skal få til det er de avhengig av respons hos BHTene.
 

Legg til kommentar

20. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?