Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Female Future med gode resultater
Del artikkelen med venner og kolleger

1 av 3 kvinner som har fullført NHO sitt lederprosjekt for kvinner Female Future har fått tilbud om styreverv og avansert i lederstilling. NHO-direktør Sigrun Vågeng er godt fornøyd med tilbakemeldingene.
 
- Vi lykkes og får resultater. Deltagerne får tilbud om styreverv og lederposisjoner, slår NHO-direktør Sigrun Vågeng fast under oppstarten av et nytt kull med kvinnelige ledertalenter.
 
Siden starten i 2003 har over 1 000 kvinner deltatt i Female Future-programmet med mål om styreverv og lederroller. Resultatene fra den foreløpige evalueringen viser at NHOs programmet gir nettopp dette.
 
Evalueringen viser at én av tre har fått tilbud om styreverv og like mange har avansert i lederstilling. Dessuten sier 93 prosent at de har hatt godt utbytte av programmet.
 
- Dette er første av tre målinger, for å vurdere om vi når målet om at halvparten skal få tilbud om styreverv eller avansere i lederkarriere, sier Vågeng, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO.
 
Viktig med kvinnelige rollemodeller
 
Statkrafts Cathrine Lund Larsen er en av dem som starter på det 2-årige programmet Female Future. Hun har stor tror på kvinnelige rollemodeller.
 
- Muligheten for nettverksbygging og høre profilerte kvinnelige ledere - som Siri - som forteller om sine ledererfaringer, det er noe av grunnen til at jeg kommer hit, sier Lund Larsen.
 
Lund Larsen er leder i en økonomiavdeling i Statkraft. Der inngår programmet som en del av et eget lederopplæringsprogram i selskapet.
 
For Lund Larsen gir programmet henne en god mulighet til å få mer kompetanse:
- Det handler også om å synliggjøre seg. Det kan i sin tur føre med seg styreverv eller lederroller.
 

Legg til kommentar

04. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?