Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


50 000 arbeidsledige i desember
Del artikkelen med venner og kolleger

Tall fra NAV bekrefter nedgangen i norsk økonomi. Med 3 300 nye registrerte arbeidsledige er ledigheten på totalt 50 100 helt arbeidsledige noe som tilsvarer 2,0 prosent av arbeidsstyrken.
 
- Det er nå klart at etterspørselen etter arbeidskraft er markert redusert. Det er særlig i tilknytning til bygg og anlegg, industri og meglervirksomhet at arbeidsledigheten øker, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en kommentar til de nye arbeidsledighetstallene fra Arbeids- og velferdsdirektoratet (NAV).
 
29 prosent flere ledige enn i fjor
 
Sammenlignet med samme måned i fjor har antallet arbeidsledige økt med 11 200, eller 29 prosent.
 
- De siste månedene har arbeidsledigheten økt sterkt og desembertallene bekrefter at norsk økonomi er inne i en bratt nedgangskonjunktur. Men det er viktig å understreke at ledigheten øker fra et svært lavt nivå og at det fremdeles er lav ledighet i Norge, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.’
 
50 100 personer var registrert som helt ledige hos NAV ved utgangen av desember.
 
Flere nye tiltak
 
Andersen lover flere tiltak for å bedre situasjonen, og viser blant annet til gårsdagens store rentereduksjon på 1,75 prosentpoeng fra Norges Bank.
 
- En rekke tiltak for å bedre situasjonen i finansmarkedet, rentereduksjoner fra Norges Bank, sammen med regjeringens ekspansive budsjett for 2009 og den varslede tilleggsproposisjonen, har som mål å bidra til å dempe utslagene av finanskrisene i det norske arbeidsmarkedet, sier statsråden.
 

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?