Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Flere positive til innvandrere
Del artikkelen med venner og kolleger

En undersøkelse gjort av Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at flere er positive til innvandrere og innvandring. Få misbruker trygdeordningene og flere gjør en nyttig arbeidsinnsats mener 3 av 4.
 
Undersøkelsen som tar for seg befolkningens holdninger til innvandrere og innvandring, viser at det norske folk hadde en mer velvillig holdning til innvandrere i 2008 enn tidligere år. Undersøkelsen ble gjennomført i sommer, før omslaget i verdensøkonomien fant sted.
 
- I 2009 vil vi få økt arbeidsledighet. Det vil være utfordrende for mange. Tidligere erfaring viser at innvandrere er mer utsatt enn andre. Jeg er derfor opptatt av at de positive holdningsendringene også gjenspeiler seg i arbeidsgivernes praksis, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
 
3 av 4 synes innvandrere gjør en god arbeidsinnsats
 
Undersøkelsen viser at tre av fire i befolkningen er helt eller nokså enige i at ”innvandrere flest gjør en nyttig innsats i norsk arbeidsliv”. Dette er en økning på tre prosentpoeng siden i fjor. Halvparten er likeledes helt eller nokså uenige i at ”innvandrere flest misbruker de sosiale velferdsordningene”, en økning på 5 prosentpoeng siden i fjor. En av fire finner det ubehagelig dersom en sønn eller datter skulle ønske å gifte seg med en innvandrer, men andelen er 8 prosentpoeng lavere enn i fjor.
 
Beriker kulturlivet
 
Undersøkelsen viser også at sju av ti mener at ”innvandrere flest beriker det kulturelle livet i Norge”, en økning på fire prosentpoeng fra i fjor. Andelen som har motforestillinger mot å få en innvandrer som nabo går også noe ned, og utgjør nå bare seks prosent.
 
- Jeg synes det er veldig hyggelig å kunne lese at flere er positive til innvandring. Innvandrere gjør en viktig innsats i norske samfunnet, og er med på å berike Norge, sier statsråden.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?