Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledigheten økte med 8 000 personer
Del artikkelen med venner og kolleger

8 000 flere personer gikk arbeidsledige i oktober enn i juli. AKU konkluderer med at veksten i sysselsettingen har fått en stopp.

Arbeidskraftundersøkelsen (AKU) viser at 2,7 % av arbeidsstyrken var uten arbeid i oktober 2008, skriver Statistisk Sentralbyrå (SSB).
 
Arbeidsledigheten økte fra 2,4 % i juli til oktobers 2,7 %, noe som altså utgjorde 8 000 personer. Tallet på registrerte arbeidsløse (pluss personer på arbeidsmarkedstiltak) hos NAV økte med 5 000 fra juli til oktober.
 
Ingen sysselsettingsvekst
 
Fra juli til oktober fikk man en økning i sysselsettingen på 6 000 personer (men dette er tall justert for sesongvariasjoner og ligger innenfor feilmarginen SSB figurerer med). Tar en hensyn til feilmarginen, har det ikke skjedd vekst i sysselsettingen siden april 2008.
 
Veksten stanset først i aldersgruppen 16-24 år, men nå har den også stoppet opp i den større gruppen 25-74 år.
 
Arbeidsledigheten i andre land
 
I følge Eurostat gikk ledigheten opp fra 5,7 til 6,5 % i USA, mens Sverige fikk et hopp fra 5,9 til 6,7 %. Ellers økte arbeidsledigheten også litt i Frankrike og Danmark, mens den holdt seg stabil i Tyskland.
 
Finland holdt seg stabilt på 6,4 %, Nederland holdt seg til Norges nivå og hadde en stabil ledighet på 2,7 % i perioden, mens Spania hadde høyest ledighet og økte fra 11,3 % til 12,8.
 
Antallet arbeidsuker utført
 
Det var en liten minkning i antallet utførte arbeidsukeverk à 37,5 timer. Fra juli til oktober minket tallet med 2 000.
 

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?