Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Elektronisk helsekort
Del artikkelen med venner og kolleger

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen ønsker å innføre et elektronisk helsekort til alle. Det skal kunne gi all nødvendig informasjon om pasienten uansett hvor i Helse Norge man befinner seg.
 
Basert på ideen til fastlege Kjell Vaage produserer det norsk/sveitsisk selskapet World Medical Center et helsekort som allerede brukes i 17 forskjellige land. Informasjonen er lagret ved hjelp av Verdens Helseorganisasjons koder.
 
- Jeg tenkte at hvis vi utviklet et medisinsk kort som inneholdt den nødvendige informasjon - altså en kjerneinformasjon - som gjorde det mulig i enhver situasjon å kunne behandle pasienten. Det fine med det medisinske språket er at det er internasjonalt, sier Vaage i et intervju med TV2.
 
Informasjon er den beste medisin
 
Kortet inneholder viktig informasjon om din tidligere sykdoms- og skadehistorie.  Ved nødsituasjoner kan det i tillegg klippes opp slik at man får tilgang til informasjon om medikamentbruk og eventuelle allergier.
 
- Feilmedisinering er et av de største problemene innen medisin i dag. Fordi vi har så mange medikamenter må vi ha trygghet i hvordan vi behandler. Og dersom man som lege ikke har den nødvendige informasjonen kan det oppstå uheldige situasjoner. Informasjon er alltid den beste medisin, sier Vaage.
 
Helseministeren positiv
 
- Vi føler oss trygge med å bruke bankkortet. Der får vi tilgang til sensitive opplysninger om kontoen vår som vi ikke vil dele med andre, påpeker helseminister Bjarne Håkon Hanssen som selv er positiv til å innføre et helsekort.
 
Men Datatilsynet er generelt skeptisk til Hansens forslag om å innføre et elektronisk helsekort, og direktør Georg Apenes frykter at personlige opplysninger kan komme på avveie.
 
- Derfor må vi ha sikkerhet, vi må ha regler og autorisasjon for hvem som skal ha tilgang til kortet, sier han. Her må helseministeren skynde seg langsomt. Personvernhensynet står så sterkt i Norge.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?