Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Reaksjoner på bankpakken – partene i arbeidslivet
Del artikkelen med venner og kolleger

Partene i arbeidslivet og bankene er tilfredse med Regjeringens bankpakke. Bankene ønsker nå å vurdere tiltakene før de tar i bruk pakken. Vi har samlet reaksjonene fra partene i arbeidslivet her.

- Regjeringen foreslår å etablere to nye fond med en samlet kapital på 100 milliarder kroner. De to fondene skal gjøre det lettere for bedrifter og husholdninger å få tilgang til lån og bidra til å stabilisere finansmarkedet, sier statsminister Jens Stoltenberg.

[Les mer om bankpakkens innhold her]
[Les reaksjoner fra opposisjonen her]

LO: En helt nødvendig bankpakke 

- LO ønsker velkommen regjeringens forslag til Bankpakke II, sier LO-leder Roar Flåthen. - Dette er en helt nødvendig oppfølging av bank- og finanstiltakene fra før jul. De er også nødvendige for å få effekt av tiltakspakken som nylig ble lansert.

- Dette viser at Regjeringen har handlekraft, sier Roar Flåthen. - Nå er det viktig å følge iverksettingen av tiltakene og deres virkning for arbeids- og næringsliv. Til sammen vil tiltakene være et godt bidrag både overfor de store bedriftene og overfor bankene. Nå forventer vi at låne- og kredittmarkedet vil normalisere seg, og at både bedrifter og privatpersoner kan få lån og kreditter til normale vilkår.

NHO: Vil skape ny optimisme

- Regjeringen har levert en bankpakke som nå trolig er stor nok og utformet godt nok til å normalisere kredittmarkedet, sier NHOs adm. dir. Finn Bergesen jr.

- NHO har selv foreslått både et obligasjonsfond og styrking av bankenes egenkapital, og vi er glad for at regjeringen nå følger opp. Dette vil gjøre det enklere for bedriftene å få nødvendige lån.

Bergesen jr. understreker at det nå er viktig at pengene kommer raskt ut til bedriftene slik at markedet normaliseres.

- Størrelsen på pakken virker tilpasset næringslivets behov. Vi forutsetter at det nå raskt gjøres avtaler mellom bankene og Finansdepartementet slik at normale utlån fra bankene til næringslivet kommer i gang igjen, sier Bergesen jr.

Positiv banknæring

Bankene er positive til tiltakene og krav om lønnstak for ansatte i lederstillinger skremmer ikke bankene fra å ta i bruk pakken.

- Dette er positivt tiltak fra myndighetene. De har valgt å satse bredt og har kommet med kreative løsninger, sier kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen i DnB Nor til E24.

Lønnstak og krav om stopp i bonusutbetalinger til dem som tjener mer enn 1,5 millioner kroner i året hindrer ikke bankene i å være positive til bankpakken. Nå skal de vurdere pakken nøye før de tar pakken i bruk.

- Styret skal først ta stilling til tiltakene og så innlede dialog med finansfondet. Vi kan ikke si noe mer presist enn det akkurat nå, sier Bentestuen.

Bentestuen mener tiltakene treffer bredt og vil gi norske bedrifter bedre muligheter til å takle de utfordringene de står overfor. 

Samme tilbakemelding gir administrerende direktør i Nordea, Gunn Wærsted:
– Vi stiller oss positivt til den løsningen finansminister Kristin Halvorsen (SV) presenterte søndag, men vi har ennå ikke vurdert i hvilken grad vi skal benytte oss av den, sier Wærsted til NTB. 

[Les mer om bankpakkens innhold her]
[Les reaksjoner fra opposisjonen her]

[Les pressemelding fra LO]
[Les pressemelding fra NHO]
[Les intervju med Trond Bentestuen hos E24.no]

tylex;> (9.2 2009)

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?