Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NAV skuffer FFO med utsettelse
Del artikkelen med venner og kolleger

 

FFO er skuffet over regjeringens bestemmelse om å utsette NAV-reformens deler om attføring og rehabilitering.
 
Assisterende generelsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO) Jarl Ovesen ser skuffet på regjeringens beslutning, skriver VG Nett.
 
- Ute blant folk har reformen dreid seg om å slå sammen tre etater. Men for våre medlemmer, som er storbrukerne, var det en innholdsreform. Den skulle gi bedre oppfølging av dem som er i fare for å bli uføretrygdet. De blir nå parkert på et sidespor, sier Ovesen til NTB. FFO påpeker at regjeringens bestemmelse rammer de som etaten først og fremst skal hjelpe.
 
Trenger behandlere av dagpenger
 
Poenget med å utsette denne delen av reformen, er for å ha frie hender til å sette inn saksbehandlere nok til å jobbe med dagpengesøknader.
 
- Det viktigste nå er å sikre at Arbeids- og velferdsetaten i en situasjon med sterkt stigende arbeidsledighet klarer å utbetale alle livsoppholdsytelser innen fastsatte frister, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) til VG Nett.
 
FFOs Ovesen syns regjeringen og NAV burde sett for seg den økte pågangen rundt økonomikrisen tidligere.
 
- Det er kritikkverdig. Dette viser at noen har bommet og ikke gjort jobben sin med planlegging, sier Ovesen.
 
Ukjent når ordningen tar til
 
Utsettelsen innebærer ikke at noen av brukerne mister noen rettigheter, bare at de fortsetter på den stønadsordningen de allerede har i dag også etter 1. oktober. Det skriver regjeringen i en pressemelding.
 
- Den skulle ha vært innført 1. oktober, men vil bli utsatt fordi vi nå må konsentrere oss om å gjennomføre selve Nav-reformen og sette alle krefter inn på at de arbeidsløse får de stønadene de har krav på, sier statsminister Jens Stoltenberg ifølge NRK.no til Søndagsavisa.
 
Hvor lenge reformen er utsatt er ikke avklart. Regjeringen sier at de vil finne ut det sammen med NAV. Når ordningen om arbeidsavklaringspenger innføres, skal det erstatte dagens rehabiliteringspenger, attføringspenger og tidsbegrenset uførestønad.
 
- Vil ikke gå på bekostning av andre ytelser
 
Til tross for at det skal trappes opp arbeid med behandlingen av dagpengesøknadene, afkrefter NAV-direktør Tor Saglie overfor NRK.no at det vil svekke NAVs andre ytelser.
 
- Jeg er glad for det Stoltenberg har sagt, og jeg kan avkrefte at det vil gå på bekostning av de andre ytelsene, sier Saglie til NRK.no.
 

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?