Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tiltak for sysselsetting i gang
Del artikkelen med venner og kolleger

Samtidig som NAV melder om økning i den registrerte arbeidsledigheten forsikrer statsminister Jens Stoltenberg at tiltakene for å øke sysselsettingen er godt i gang i en rekke statlige etater. 

– Etatene har i dag orientert oss om at arbeidet med å sette i verk tiltakspakken er godt i gang, sa Stoltenberg etter møtet med en rekke etater mandag. 

Tøffe tider 

– Den internasjonale finanskrisen kan bli dypere og mer langvarig enn det prognosene kunne tyde på for en tid tilbake. Dette illustrerer behovet for den tiltakspakken som er lagt fram, sa Stoltenberg. 

Vegdirektoratet, Jernbaneverket, Statsbygg, Enova, Innovasjon Norge og NAV deltok på møtet. Fra regjeringen deltok statsminister Jens Stoltenberg, samferdselsminister Liv Signe Navarsete, arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen, nærings- og handelsminister Sylvia Brustad og olje- og energiminister Terje Riis-Johansen. 

– Vi ser nå at arbeidsledigheten i nabolanda våre øker. Derfor må vi være forberedt på at tallet på arbeidsledige vil øke også i Norge, sa Stoltenberg. 

Statsministeren peker på at regjeringen nå er opptatt av at pengene fra regjeringen sin tiltakspakke begynner å fungere og at NAV fungerer. Regjeringen vil senest 20. mars legge fram en proposisjon for Stortinget om situasjonen i NAV. 

67 400 arbeidsledige – 2 300 flere i februar 

–Arbeidsledigheten øker, og underbygger behovet for de tiltak som ble vedtatt av Stortinget 13. februar, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen i en kommentar til ny statistikk fra Arbeids- og velferdsdirektoratet. 

Utviklingen i februar går dermed i motsatt retning av hva som er normalt for denne måneden, og også Statistisk Sentralbyrå (SSB) melder om økende ledighet. 

Andersen understreket samtidig at regjeringen sine tiltak for å øke etterspørselen nå begynner å få effekt, men at man fremdeles må regne med en økning i arbeidsledigheten fremover.  

Alle yrkesgrupper er rammet av økningen i ledighet, men det er spesielt bygg- og anlegg og industrien som er rammet hardest.  

[Les pressemelding fra SMK]
[Les pressemelding fra AID]
[Les pressemelding fra NAV]


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?