Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tips til arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

NAV forventer en dobling i arbeidsledigheten innen utgangen av 2009. På sine nettsider gir de råd og tips til hva man kan gjøre for å komme raskt tilbake i arbeid.

- Det ligger an til at vi internasjonalt får den sterkeste konjunkturnedgangen siden andre verdenskrig, og det påvirker i høy grad utviklingen her hjemme, sier arbeids- og velferdsdirektlør Tor Saglie. 

I løpet av 2009 og 2010 vil det bli 65.000 færre sysselsatte. Nedgangen vil være størst i 2010, med 40.000 færre sysselsatte, mens det i år blir 25.000 færre sysselsatte viser prognoser fra NAV. 

Råd fra NAV 

På NAV.no finnes det en rekke tips til arbeidsledige for å komme raskt tilbake i arbeid.

For å bli tilgjengelig for arbeidsgivere rådes du til å registrere deg på nav.no. Her kan din profil matches mot behov som finnes i arbeidslivet. Når du er registrert har du dessuten muligheten til å søke kurs eller andre tiltak gjennom NAV.

For å kunne søke om dagpenger må du være regsitrert arbeidsledig. Det er altså ikke nok å være registrert arbeidsledig for å motta dagpenger, dette må du søke om. Dagpenger tilvarer i gjennomsnitt 62,4 prosent av tidligere inntekt før skatt. Inntekter over 6 G (kr. 421 536) regnes ikke med i dagpengegrunnlaget. 

NAV anbefaler deg å starte jobbsøkingen med en gang. Er du fleksibel i forhold til jobbmuligheter og arbeidssted øker mulighetene for å komme raskt i jobb. På deres nettsider finner du hjelp til å skrive CV, slik at du presenterer deg på en god måte overfor potensielle arbeidsgivere. 

Hvis du er permittert kan du se regelverket for dagpenger ved permittering.

NAV har egne informasjonssider om meldekort som skal leveres hver 14. dag. Leveringen kan gjøres elektronisk på nav.no. 

I tillegg tilbyr NAV deg varsling på e-post når stillinger som passer dine tidligere søk blir tilgjengelige. Denne tjenesten heter jobbmail, og aktiveres når du har gjort et søk etter ledige stillinger. 

 


Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?