Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


LOs sommerpatrulje
Del artikkelen med venner og kolleger

Hver sommer møter mange ungdom sin første arbeidsgiver og også i år vil LOs sommerpatrulje passe på at ungdom i sommerjobb får det de har krav på. Er du i tvil på dine rettigheter er det bare å ta kontakt med sommerpatruljen.
 
I over 20 år har LO hatt en sommerpatrulje som følger opp ungdom i sitt første møte med arbeidslivet. Som sommervikar har man flere rettigheter og patruljen ser til at disse blir fulgt opp.
 
 
Viktig med arbeidskontrakt
 
En kynisk arbeidsgiver kan velge å unnlate å gi den unge vikaren arbeidskontrakt. Det kan skape problemer for den ansatte ettersom det da ikke er klart avtalt hvor mye man skal jobbe, hva slags jobb man skal gjøre og til hvilken lønn arbeidet utføres.
 
Arbeidsmiljølovens § 14-5 til 14-8 gir deg rett til arbeidskontrakt og sier også hva som skal stå i kontrakten.  Den forteller også hvilke opplysninger avtalen skal inneholde. For mer om skriftlige arbeidsavtaler klikk inn på Arbeidstilsynets nettsider der de også har en mal for arbeidskontrakt.
 
Krav på lønn under opplæring
 
Som sommervikar har man krav på opplæring for å utføre arbeidet på riktig og best mulig måte. I denne opplæringstiden har du også krav på lønn. Opplæringen skal blant annet omfatte:
  • Hvordan jobben skal utføres
  • Hvilke regler som gjelder for helse, miljø og sikkerhet
  • Hvilke regler og lover som gjelder på arbeidsplassen
 
Ta kontakt på telefon for råd
 
LOs sommerpatrulje er en service som er åpnet for å kunne gi svar på spørsmål om lønn, arbeidsvilkår og andre forhold i arbeidslivet. En servicetelefon er åpen, med telefonnummeret 8 100 1999, og en e-post sommerpatruljen@lo.no. Telefonen er operativ i perioden 10. juni til 10. august. Åpningstidene er mellom 08.00 og helt fram til 17.00.
 
Telefonen er opprettet for:
  • All ungdom som har spørsmål i forbindelse med sommer/ekstrajobben
  • All ungdom som ønsker medlemskap
  • Alle arbeidsgivere som vil vite noe om avlønning av unge sommervikarer
  • Alle mediehenvendelser som gjelder sommerpatruljen
  • Alle tips til sommerpatruljen
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?