Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Enklere krav for små bedrifter
Del artikkelen med venner og kolleger

Næringsminister Sylvia Brustad ønsker å gjøre hverdagen enklere for småbedrifter og setter ned et lovutvalg som skal vurdere hvordan dette kan gjennomføres. HSH foreslår å avskaffe revisjonsplikten for de minste bedriftene.
 
– De aller fleste norske selskaper er små. Jeg er svært opptatt av at de minste selskapene skal ha best mulig rammebetingelser, sier Brustad.
 
Nytt lovutvalg
 
I dag stiller myndighetene samme krav til bedrifter om aksjekapital, regnskap og revisjon uavhengig av tallet på ansatte. Dette er blant kravene et nytt lovutvalg skal vurdere, i tillegg til at man skal se på gjennomføringen av slike endringer. Innspill fra revisorforeningen, arbeidet i EU og andre land er bakgrunnen for lovutvalget.
 
– Vi vil komme tilbake med mandat og deltakere. Dette er, ved siden av Altinn, det største forenklingstiltaket som retter seg mot næringslivet, sier Brustad.
 
Avskaff revisjonsplikten
 
Brustad gjennomførte samtidig det første møtet i Strategisk råd for små og mellomstore bedrifter. Gjennom rådet ønsker regjeringen å sikre bedre dialog med næringslivet i saker som angår små og mellomstore bedrifter. Dette inkluderer utformingen av en egen strategi for små og mellomstore bedrifter.
 
HSH er representerte i rådet med administrerende direktør Vibeke H. Madsen, og de foreslår i en pressemelding og avskaffe revisjonsplikten for firmaer som omsetter for mindre enn 5 millioner kroner. I tillegg støtter de forslaget om forenklinger i bokføringsregelverket slik det fremkommer i utredningen til Bokføringsstandardstyret. Spesielt påpeker de at oppbevaringstiden bør kunne reduseres.
 
I tillegg til forenklinger ønsker HSH og fokusere på innovasjon og skatt i det strategiske rådet for små og mellomstore bedrifter.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?