Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Varme arbeidsplasser
Del artikkelen med venner og kolleger

Sommeren kan for mange bety en varm arbeidsdag. Les hvilken effekt en varm arbeidsplass har på de ansatte og se hvilke tiltak som kan iverksettes for å gjøre arbeidsplassen svalere.
 
I følge Arbeidstilsynet bør arbeidstemperaturen ligge mellom 19 og 26 grader. Helst bør den være under 22 grader ved fysisk lett arbeid for å unngå ubehag som følge av varmen.
 
Riktig temperatur gir gode arbeidstakere
 
En arbeidsgiver bør legge til rette for gode temperaturforhold på arbeidsplassen. Arbeidstilsynet sin oversikt over effekter ved for varm eller for kald arbeidsplass bør gi arbeidsgivere insentiver til å sette i verk tiltak dersom
 
Når det er for varmt:
Lufta kjennes tørr og ufrisk
Ansatte blir lett trøtte og uopplagte
 Evnen til å jobbe effektivt og riktig blir nedsatt
 
Når det er for kaldt:
Presisjon og tempo blir satt ned
Musklene kan bli stive og reumatiske plager blir styrket
Enkelte blir mer mottakelige for infeksjoner
 
Smarte tiltak
 
Selv om Arbeidsmiljøloven ikke innholder rammer for når det er ulovlig å jobbe skal arbeidsgiver legge til rette for et godt arbeidsmiljø som fremmer helse. For å gjøre arbeidsplassen svalere på varme sommerdager finnes det flere tiltak som er effektive.
 
Ved å investere i vifter får du bedre luftsirkulering. Persienner kan dessuten holde solen ute. Det enkleste grepet er imidlertid å sikre at de ansatte har god tilgang på vann slik at de drikker tilstrekkelig.
 
Dersom det er for varmt (eller kaldt) på din arbeidsplass bør du ta dette opp med arbeidsgiveren din, gjerne via verneombud, arbeidsmiljøutvalget eller bedriftshelsetjenesten. Dersom dette heller ikke løser problemet kan du ta kontakt med Arbeidstilsynet som kan gi pålegg om tiltak.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?