Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stabilt arbeidsmarked
Del artikkelen med venner og kolleger

Statistisk Sentralbyrå melder om stabilisering i sysselsetting og arbeidsledighet. Samtidig påpeker NAV at mange kun er ledige i kort tid og at antallet ledige jobber nå er flere enn i 2005.
 
Fra januar til april var det bare små endringer i sysselsettingen og arbeidsledigheten. Arbeidsledigheten var 3,1 prosent av arbeidstyrken i april i følge SSB sin Arbeidskraftsundersøkelse (AKU).
 
Kortere ledighetstid
 
– At mange er arbeidsledige en kort periode er mindre alvorlig enn at noen få er ledige over lang tid, sier Erik Oftedal, direktør i NAV.
 
Tall fra NAV viser at det ved utgangen av mai var 68 300 helt arbeidsledige i Norge. Det er 31 400 flere enn i mai 2008. Svært mange av de arbeidsledige kommer imidlertid raskt i jobb igjen, noe som er avgjørende for et velfungerende arbeidsmarked
 
NAV anbefaler de som blir arbeidsledige om å starte på jobbsøking umiddelbart. Motivasjonen for å søke jobb synker ofte i takt med hvor lenge man har vært ledig, og derfor bør man smi mens jernet er varmt.
 
– Å miste jobben er alvorlig for dem som rammes, men samtidig er det mindre belastende for den enkelte å være arbeidsledig en kort periode enn å være arbeidsledig over lang tid. Vi vet at arbeidsgivere er opptatt av å ansette personer med ferskest mulig kompetanse, så det gjelder å komme raskt i gang med arbeidssøkingen, sier Oftedal.
 
Flere ledige jobber enn i 2005
 
Mer enn 1000 ledige stillinger registreres hos NAV hver dag. Det er om lag 700 færre enn høsten 2007 da etterspørselen etter arbeidskraft var på det høyeste. Likevel er flere stillinger ledige nå enn ved forrige lavkonjuktur.
 
Muligheten for å få jobb er fortsatt stor. Siden årsskiftet har antall ledige stillinger holdt seg stabilt høyt selv om ledigheten har økt kraftig.
 
- Det er stor sirkulasjon på arbeidsmarkedet, mange av de som blir arbeidsledige kommer raskt i jobb igjen og det er veldig positivt, sier assisterende arbeids- og velferdsdirektør Yngvar Åsholt.
 

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?