Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sprekest i Sykle til Jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Team Lofotterminalen tok rotta på Rica Holmenkollen i innspurten, og har Norges sprekeste ansatte. Nesten 1 000 lag deltok i sykkelkonkurransen og allerede til høsten venter nye muligheter i Aktiv med Jobben der bedriftene kan gå mot hverandre.

Over 80 prosent av lagene hadde et snitt på over de anbefalte 30 minutter fysisk aktivitet om dagen. Det var disse 958 lagene det stod mellom da hovedpremien skulle trekkes. Pilen landet på Ranheim skole. Nå drar de på sykkeltur langs Rallarvegen!

Klare for Rallarvegen

Rallarvegen går for å være blant verdens vakreste sykkelturer. Her er alt lagt til rette for en positiv opplevelse sammen med gode kolleger, med fysisk aktivitet og sosialt samvær i fokus.

- Friske ansatte som trives på jobb har mer overskudd og holder seg friske. Arbeidsgiver har alt å tjene på å kartlegge hva som skal til for at de ansatte skal bli mer aktive, og ta i bruk de verktøy som finnes, oppfordrer Atle Hunstad, generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforbund.

40 prosent økning

Sykle til Jobben-aksjonen er Norges største langdistanseritt. I løpet av aksjonen har nær 12 000 arbeidstakere tråkket og trimmet over 54 år til sammen. Dette er en økning i antall deltakere på hele 40 prosent fra 2008.

- Aktivitetskampanjer som Sykle til Jobben setter ting i system, og skaper en ramme som tar deg med i dragsuget, både sosialt og psykisk, sier Hunstad.

Sykle til Jobben er ikke bare for de med sykkel. Underveis har deltakerne både gått, løpt, svømt og trent styrke, og så registrert sine aktive minutter på aksjonens nettside.

Aktive vaner

- Fysisk aktivitet er viktig for å få energi og utholdenhet til både jobb og fritid. For å komme i gang igjen med treningen etter sommeren har mange også etterlyst en høstkampanje, sier Hunstad.

1.-31.oktober er det derfor klart for skrittkonkurransen Aktiv med Jobben.

- Å gå er enkel hverdagsmosjon. I Aktiv med Jobben kan du og kollegaene etablere gode vaner som følger ditt daglige bevegelsesmønster, og som derfor blir enkelt og naturlig å etterleve, sier Hunstad.


Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?