Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Viktig med pauser i varmen
Del artikkelen med venner og kolleger

August byr ofte på varme sommerdager og STAMI understreker at det er viktig for arbeidstakere å ta pause når det er varmt. Arbeidsgiveren skal samtidig sikre at det ikke blir for varmt.
 
Arbeidsmiljøloven setter ingen klare grenser for hvor varmt det kan være på arbeidsplassen men Arbeidstilsynet anbefaler at temperaturen holdes under 22 grader og at en skal unngå å arbeide i temperaturer lavere enn 19 grader og høyere enn 26 grader.
 
 
Finske retningslinjer
 
I Finland har det finske Arbeidstilsynet anbefalt at man ikke bør jobbe mer i en time i strekk i varme lokaler. Hvis temperaturen er mer enn 28 grader råder de arbeidstakerne til å kjøle seg ned ti minutter hver time. 
 
Det finske Arbeidstilsynet mener dessuten at det ikke bør være over 33 grader på en arbeidsplass, annet enn i korte intervall. Da bør de ansatte dessuten få 15 minutters nedkjøling hver time.
 
Råd fra STAMI
 
Statens Arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) gir flere gode råd på sine nettsider om din arbeidsplass er varm. Ettersom varme gjør at man blir trøtt og sliten anbefaler STAMI endringer i arbeidsdagen eller pauser for å unngå at varmen skal bli for krevende. I tillegg bør du drikke vann regelmessig.
 
- Man bør drikke rikelig med vann når det er varmt. Man svetter to til tre ganger mer enn hva en normalt gjør, og trenger å erstatte vesketapet. Når man drikker mye, må man unngå sukkerholdige drikker som brus og saft, sier forskningssjef Stein Knardahl ved Statens arbeidsmiljøinstitutt.
 
Selv om antallet pauser anbefales økt på varme arbeidsdager råder STAMI at du ikke benytter pausene til røyking. Siden røyking trekker sammen blodkarene i huden gjør at situasjonen blir verre.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?