Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ber om fleksibel arbeidstid
Del artikkelen med venner og kolleger

Helsedirektoratet frykter at flere tusen nå er smittet av svineinfluensa og regner med en utstrakt smitte i løpet av høsten. Arbeidsgiverforeningene anbefaler regjeringen å legge til rette for økt fleksibilitet i arbeidslivet under en pandemi.
 
– Vi tror vi er i første fase av pandemien, med en utstrakt innenlands smitte også i Norge, sier assisterende helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet. 
 
Det er nå 630 bekreftede tilfeller av ny influensa A i Norge, per 05.08.09. 328 av tilfellene er antatt smittet i utlandet, 92 i Norge og for de resterende 210 tilfellene er smittested foreløpig ikke kjent.
 
– Ettersom vi ikke lenger tester alle som oppsøker lege for ny influensa A, må vi anta at flere tusen er smittet, sier Guldvog.
 
Ber om økt fleksibilitet
 
Tall fra Folkehelseinstituttet viser at antall som oppsøker fastlege med mistanke om svineinfluensa nå øker raskt. På to uker har andelen konsultasjoner angående influensaliknende symptomer steget fra 0,8 prosent i uke 29 til 3,6 prosent i uke 31.
 
Flere prognoser viser samtidig at så mange som 25 prosent kan være sykemeldt i minst en uke i løpet av høsten. NHO, KS, Spekter og HSH har derfor tatt kontakt med regjeringen med forslag om en mer fleksibel arbeidstid for å begrense virkningen av pandemien. De frykter at høyt midlertidig sykefravær kan gjøre det vanskelig å opprettholde aktivitet i bedriftene.
 
- I en situasjon med pandemi, hvor sykefraværet blir dramatisk, vil mer fleksible rammer for overtidsarbeid og omlegging av arbeidsplaner være et godt virkemiddel for å begrense konsekvensene, heter det i brevet til regjeringen.
 
Dagens rammer vil i følge arbeidsgiverforeningene være for omstendelige til å kunne gi bedriftene muligheten til å omstille seg en spesiell situasjon.
 
Helsedirektoratets pandemiinformasjon – 815 55 015
 
For de fleste vil svineinfluensa kun være som vanlige influensaer, men allikevel vil de regionale helseforetakene iverksette egne tiltak slik at risikogrupper kan beskyttes.
 
På nettsidene pandemi.no oppdaterer Helsedirektoratet om utviklingen til svineinfluensa i Norge. Her finner du også informasjon om symptomer og råd om hvordan man kan redusere risikoen for å bli smittet.
 
I tillegg kan du ta kontakt på Helsedirektoratets informasjonstelefon på 815 55 015.
 

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?