Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


1800 kan miste jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Hele 1800 personer kan komme til å stå uten jobb i nær fremtid, og industrien vil bli hardest rammet.  

- Arbeidsledigheten er nå høyest innen industrien, og selv om ledigheten vokser svakere nå enn i vinter er det stor usikkerhet når det gjelder utviklingen framover for konkurranseutsatt industri, sier Stein Langeland, seksjonssjef i NAV, på NAVs nettsider.
 
Nye tall fra NAV viser nemlig at det er industribedriftene som har varslet flest oppsigelser og permitteringer i juni. Samlet sett kan hele 1800 personer komme til å stå uten jobb, og over halvparten av disse kommer fra industrien. Industrinæringen opplever nedgang også i produksjonen.
 
Industrien taper terreng i forhold til andre næringer. På tampen av juli var arbeidsledigheten på hele 5 %, mens det for alle yrkesgrupper var et gjennomsnitt på 3 %.
 
Beregningene tyder på at 1010 personer kan stå i fare for å bli permittert, mens 790 kan komme til å miste jobben helt. Disse tallene kommer fra arbeidsgivere som har planer om å si opp ti eller flere arbeidsgivere.
 
For å få satt tall på industriens posisjon: næringen står alene for 44 % av de forhåndsmeldte oppsigelsene og 62 % av de forhåndsmeldte permitteringene.
 
Fall i norsk industri
 
Produksjonstallene har også tatt en negativ sving. De nyeste tallene Frifagbevegelse.no kan melde om, viser at industrien produserte 3 % mindre i andre kvartal i år, i forhold til første kvartal.
 
Dette kommer som en fortsettelse på nedgangen i norsk industri. Det siste året har produksjonen dalt med 10 %.
 
Men Norge er dog i en bedre situasjon enn EU. Landene som bruker euro har sett et fall på 21 % i industriproduksjonen, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).
 

Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?