Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


HFA 09: IA bør videreføres
Del artikkelen med venner og kolleger

Profitek har nytt godene av IA-avtalen, og Stine Hillesøy mener den bør videreføres. 

Stine Hillesøy er leder for HMS-K ved Profitek AS, og mener finanskrisen ikke har påvirket IA-arbeidet i bedriften. Hun er positiv til å beholde IA.
 
- Ja, dette bør videreføres. IA gir oss som bedrift krav og spillerom til å utvikle egne tiltak for å forebygge og redusere sykefravær, sier Hillesøy til Absentia.no.
 
Profitek vil under Helsefremmende Arbeidsplasser 2009 holde foredrag ved Handelshøyskolen BI. Foredraget holder navnet ”Lavt sykefravær som bonus! Et godt arbeidsmiljø må skapes av alle, det kan ikke vedtas”.
 
- Jeg vil fokusere på kjennetegnene for Profitek og hvorfor vi hadde behov for et trivselsprosjekt. Samtidig vil jeg også ta for meg trivselsprosjektet i sin helhet, fra begynnelse til slutt, samt resultatet av prosjektet, sier Stine Hillesøy ved Profitek.
 
Tett oppfølging og Trivselsprosjekt
 
Elektro-, automasjon- og IKT-firmaet har aktivt satt avtalen om Inkluderende Arbeidsliv ut i praksis.
 
- Profitek har hatt tett individuell oppfølging av sine egne ansatte, i tillegg til Trivselsprosjekt som retter seg mot en spesiell gruppe for å ivareta og utvikle arbeidsmiljø. Profitek har også høyere interne krav enn IA-avtalen ved at vi har månedlig oppfølging av personer med høyt egenmeldt fravær, forteller Hillesøy som skal være foredragsholder for bedriften under konferansen.
 
God veiledning fra arbeidslivssentrene
 
Hvilke rolle har arbeidslivssentrene spilt for Profitek og de løsningene/tiltakene dere har brukt?
 
- Arbeidslivsenteret har gitt oss veldig god veiledning i enkeltsaker og i selve
Trivselsprosjektet. Senteret har betydd mye for vårt videre arbeid for å redusere sykefraværet. Arbeidslivsenteret har også bidratt med veiledere på kurs vi har arrangert for å videreutvikle lederne i Profitek.
 
Profitek har i følge HMS-K-lederen vært en fokusbedrift for Arbeidslivssentrene.
 
- Dette ga vårt samarbeid med NAV et stort løft. Oppfølging og informasjon har forbedret seg vesentlig etter dette og slik skulle det generelle nivå vært for alle IA-bedrifter, er Profiteks mening overfor Absentia.no.

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?