Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Støtte til bedriftsintern opplæring
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringene ønsker å hjelpe bedrifter som er blitt rammet av konjunkturnedgangen til å ta i bruk bedriftsintern opplæring. Dette skal gjøre det enklere å beholde viktig kompetanse gjennom de dårlige tidene.
 
– Med den alvorlige situasjonen enkelte bedrifter har kommet i, ønsker regjeringen å bedre bedriftenes muligheter til å bruke arbeidsmarkedstiltaket bedriftsintern opplæring, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
 
Bedriftsintern opplæring er egentlig rettet mo virksomheter som gjennomgår større omstillinger eller for å rekruttere til ledige stillinger som det er vanskelig å besette. Målet med tiltaket er å bidra til å motvirke utstøting fra arbeidslivet ved større omstillinger.
 
Inkluderer markedssvikt
 
Med endringene i regelverket vil tiltaket nå også inkludere bedrifter som erfarer markedssvikt på grunn av konjunkturmessige forhold. Denne endringen vil gjøre det lettere for mange bedrifter å kunne tilby sine ansatte opplæring uten at bedriften nødvendigvis planlegger omstilling til nye produkter eller markeder. Varigheten av støtten kan også i særlige tilfeller bli utvidet fra inntil 13 uker til inntil 26 uker.
 
Tilskudd kan gis i form av opplæringstilskudd til bedriften for kostnader knyttet til opplæringen eller tilskudd til lønnsutgifter til deltakerne.
 

Legg til kommentar

21. mars, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?