Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Bli Aktiv med Jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

1. oktober vil ansatte i bedrifter over hele Norge konkurrere om å gå flest skritt. Aktivitetskampanjen Aktiv med Jobben skal gi flere muligheten til å mosjonere og komme i gang med mer fysisk aktivitet.
 
Vårens sykkelkampanje viste hvor positiv en aktivitetskampanje kan være for arbeidsplasser over hele landet. 80 prosent av deltakerne var aktive i mer enn 30 minutter om dagen og tilfredsstilte dermed anbefalingen om daglig aktivitet fra Helsedirektoratet. Mellom 1. og 31. oktober pågår en ny kampanje der deltakerne har som mål å gå flest skritt.
 
Påmeldingsfristen er i 18. september!
[Meld på din arbeidsplass her]
 
- 1.-31. oktober utfordrer vi arbeidslivet til å ta skrittet ut, og legge til rette for helsefremmende arbeidsplasser som tar de ansattes helse og trivsel på alvor, sier Atle Hunstad, generalsekretær i Bedriftsidretten.
 
Gir varig motivasjon
 
Hunstad har tro på at aktivitetskampanjer som Aktiv med Jobben setter folket i aktivitet, og skaper en god anledning for sofasliterne til å komme i gang med aktive vaner. Vårens Sykle til Jobben-aksjon opplevde en økning på 40 prosent flere deltakere. 80 prosent av lagene var aktive i minst 30 minutter om dagen, noe som er langt over snittet for befolkningen for øvrig. Og det er ikke bare superatletene som bidrar til det høye snittet.
 
- Aktivitetskampanjer gjør alle mer aktive, både de inaktive og de som er aktive fra før. Vi ser at Bedriftsidretten bidrar svært positivt på arbeidsplassen, både som en sosial møteplass og som kilde til varig motivasjon for å være fysisk aktiv, sier Hunstad.
 
Loven forplikter
 
Aktiv med Jobben er trygt forankret i Norges lover. Arbeidsmiljøloven ble revidert i 2006, og fikk med det en bestemmelse som pålegger arbeidsgiver å vurdere tiltak for å fremme fysisk aktivitet blant de ansatte. Men § 3-4 i Arbeidsmiljøloven er for mange en godt bevart hemmelighet.
 
- Vi ønsker å gjøre bedriftene bevisst på sitt ansvar, og få øynene opp for at god helse er god business. I Aktiv med Jobben tilbyr vi et fiks, ferdig HMS-verktøy som setter helse og trivsel på dagsorden, og bidrar til at de ansatte har mer å gi tilbake til arbeidsplassen, sier Hunstad.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?