Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Satser videre på IA
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen har invitert partene i arbeidslivet til videre satsing på et mer inkluderende arbeidsliv (IA). En arbeidsgruppe skal først evaluere avtalene før drøftingen om utformingen av den nye avtalen vil finne sted.
 
- Det vil fremdeles være behov for et nært samarbeid med partene for å styrke arbeidslinja og et mer inkluderende arbeidsliv, sier arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen.
 
Evaluering
 
SINTEF har evaluert IA-avtalen og i rapporten som ble publisert i sommer ble det konkludert at kun 1 av de 3 delmålene er oppnådd. Delmålet om økt pensjonsalder ble nådd (økning med et halvt år), mens målet om å redusere sykefravær med 20 prosent og målet om flere tilsatte med redusert funksjonsevne ikke ble oppnådd.
 
Evalueringen av IA og måloppnåelsen vil danne viktige grunnlag for det videre arbeidet. Arbeidsgruppen som skal oppsummere erfaringene fra IA-arbeidet så langt skal ledes av statssekretær Jan-Erik Støstad og vil bestå av deltakere fra både myndighetene og partene i arbeidslivet. Deres diskusjoner vil danne grunnlaget for de konkrete drøftingene om utformingene av en ny IA-avtale.
 
Arbeidslivssentrene viktige
 
Prosjektleder og seniorforsker ved SINTEF Solveig Osberg Ose sa i et tidligere intervju med absentia.no at arbeidslivssentrenes kompetanse er etterspurt blant IA-bedriftene.
 
- Hvis man skal se på hvilke virkemidler i IA-avtalen som har fungert best, vil listen toppes av Arbeidslivssentrene som virkemiddel for IA-virksomhetene. Virksomhetene etterspør mest rådgiving i forbindelse med å redusere sykefraværet og oppfølging av sykmeldte av arbeidslivssentrene, sa Solveig Osborg Ose i et tidligere intervju med absentia.no.
 
Skal gjelde fra 2010
 
Målet er at den nye avtalen skal gjelde fra 1. januar 2010, og dermed videreføre dagens avtale som går ut 31. desember 2009.
 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?