Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ingen utenlands arbeidsledighetsstrøm
Del artikkelen med venner og kolleger

Kun 210 fant det for godt å bruke muligheten til å dra til utlandet for å søke jobb mens de var arbeidsledige med dagpenger. 

Som FriFagbevegelse.no tidligere meldte, kan arbeidsledige reise til varmere strøm for å søke jobb, og samtidig beholde dagpengene i tre måneder.
 
Men veldig få benytter seg av sjansen.
 
NAV viser at antallet nordmenn som drar til utlandet for å søke jobb, har gått ned. Første halvår 2006 var det 459 som tok steget over grensen for å finne lønn. I fjor var tallet kuttet til 80 personer, før det nå altså i løpet av dette årets første seks måneder har vært 210 som har gjort det samme.
 
Ikke stor interesse i Danmark heller
 
Både artiklene hos FriFagbevegelse.no og hos den danske nettavisen avisen.dk hadde store lesertall, så interesse for å nyte varme og badeliv samt heve lønn i eksotiske strøk, ligger latent blant leserne.
 
Men heller ikke i Danmark ser det ut til at arbeidsløse pakker kofferten med det første. I fjor var det bare 603 dansker som omfavnet muligheten. Arbeidsledighetskassene knyttet til fagforbundene melder derimot at det nå er stigende interesse, men kan ikke komme med konkrete tall.
 
Har rett og slett ikke råd
 
Danske Kristian Mortensen påpeker i en kommentar at utreise til Madeira eller Martinique egentlig er ganske hypotetisk, dels fordi dagpengesatsene ikke er fyrstelig, dels fordi familien skal være med når oppholdet strekker seg over tid.
 
Samtidig må den arbeidsledige holde den hjemlige husleien, og den må betales. I følge Mortensen er det dermed mer naturlig for dansker å søke mot mer nærliggende, mindre eksotiske land som Sverige, Norge eller Tyskland.
 

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?