Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gratis lege til 240 000 flere barn
Del artikkelen med venner og kolleger

Statsbudsjettet foreslår å gi også barn mellom 12 og 16 gratis legehjelp. Og kanskje er det oftere pappa som har muligheten til å følge ungen til legen? 

For cirka 1 500 flere fedre vil få rett til pappapermisjon, ut fra det nye statsbudsjettet.

 

Barn opp til 16 slipper egenandel

 

Det legges opp til at fire nye årskull skal få ha gratis legehjelp. Fra før av har alle barn i Norge rett til gratis hjelp fram til de er 12 år. Egenandeler til lege, spesialist, pasienttransport og legemidler på blå resept blir gratis om forslaget får gjennomslag.

 

Samtidig økes taket for egenandel for resten av oss nordmenn. Den stiger med 4 %. Fra neste år går den opp fra 1 780 til 1 840 kroner på egenandelstak 1.

 

Man får med andre ord frikort etter man har betalt 1 840 kroner. For egenandelstak 2, som blant annet innebærer fysioterapi, forblir taket på 2 560 kroner.

 

Barnet kan også snart komme til å få flere turer til legen med faren sin.

 

Flere fedre med farsperm

 

1 500 flere nybakte fedre kan få rett til pappaperm med det nye budsjettet. Dette gjelder menn i familier der moren jobber mindre enn 50 % stilling.

 

Endringen trår i kraft for fødsler etter 1.juli 2010, foreslår Regjeringen.

 

Permisjonsendringen setter et nytt skritt mot selvstendig opptjening av foreldrepermisjon for menn. Kravet for å få lønnet perm for pappaer er fortsatt knyttet til om barnemoren også har opptjening.

 

Nå er det et krav at moren jobber i minst halv stilling, mens det snart altså også vil gi fedre i familier der mor har opptjent rett til foreldrepenger i lavere stillingsandel, få lønn under permisjonen. Faren må ha egen opptjent rett til full permisjon.

 

[Les mer i artikkel om gratis legehjelp hos VGNett]

[Les mer i artikkel om fedrepermisjon hos VGNett]

e.com >online book
x;>online bookx;> (13.10 2009)

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?