Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ansatte tier om hver andre yrkesskade
Del artikkelen med venner og kolleger

I bygge- og anleggsbransjen blir trolig kun så lite som annenhver arbeidsskade innrapportert. 

- Vi er bekymret over at det er så store mørketall i denne næringen, sier sekretær Heine Nilsen i Fellesforbundet til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).
 
Januar til september 2009 så ni dødsulykker i bygge- og anleggsbransjen.
 
- Det er nok et reelt tall, men mørketallene finnes i de mange små og store skadene som skjer på arbeidsplassene, mener Fellesforbundets sekretær.
 
I 2007 ble 2 526 skader på arbeidsplassen rapportert inn fra denne bransjen. Heine Nilsen mener det bør figureres med et tall vesentlig høyere enn som så.
 
- Trolig er det reelle tallet dobbelt så stort. Problemet her er at mange kan bli uføre uten å få utbetalt yrkesskadeerstatning. I ettertid kan det bli vanskelig å dokumentere at skaden virkelig har skjedd på jobben, minner Nilsen om.
 
Risikofyllt arbeide
 
- Våre medlemmer arbeider i en næring med stor risiko for å bli rammet av en alvorlig arbeidsulykke, slitasjeskader og annen sykdom på grunn av arbeidsbelastende arbeid, sier Nilsen.
 
Forbundet vil gjerne ha verneombud på alle arbeidsplasser, og ser det som en nødvendighet for å bedre forholdene.
 
- Alternativt må regionale verneombud sikres adgang til bygge- og anleggsplasser, foreslår han.
 
Fokus: bedre arbeidsmiljø
 
Tirsdag 27. oktober vil Fellesforbundet gjennomføre en aksjon over hele landet der det settes fokus på bedre arbeidsmiljø. Denne datoen går fagforeninger rundt om på arbeidsplasser i hele Norden for å overvåke arbeidsmiljøet.
 
- Vi vil spesielt rette søkelyset mot verneombudets rolle på byggeplasser i hele landet, opplyser Nilsen avslutningsvis, som selv har fortid som nettopp regionalt verneombud.
 

Legg til kommentar

17. august, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?