Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Åpnet servicesenter for utenlandske arbeidstakere
Del artikkelen med venner og kolleger

Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) åpnet i Stavanger i dag, og blir dermed det tredje i Norge av sitt slag. 

- Her vil arbeidsgivere og arbeidstakere få rettledning om arbeidsvilkår i Norge. De vil og få rask hjelp av ulike søknader, opplyser Kristin Tøllefsen, som er ansatt ved det nye servicesenteret, til Arbeidstilsynet.
 
- Det er et stort framskritt at vi alle er samlet på ett sted. Dette er en viktig gruppe som virkelig trenger et slikt senter. Vi er glad for å nå kunne åpne, sier regiondirektør Karl Husabø i Skatt Vest til Rogalands Avis’ nettsider.
 
Samarbeid med fire etater
 
Servicesenteret i Stavanger er et samarbeid mellom fire ulike etater: Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet (UDI).
 
- Hver etat har egne oppgaver i klargjøring og utstedelse av dokument, slik at utlendinger skal kunne jobbe lovlig i Norge. Politiet har ansvar for å ta i mot søknader om oppholdstillatelse, mens Skatteetaten har ansvar for skatt og folkeregistrering. Arbeidstilsynet sin oppgave er å gi informasjon om rettigheter og plikter i norsk arbeidsliv, fortsetter Tøllefsen ovenfor Arbeidstilsynet.
 
Rogalands Avis beskriver SUAs første dag med at senteret var godt bemannet, og de som kom fikk rask hjelp. Etter tjue minutter var det ledig kapasitet både i politiskranken og hos skatteetaten.
 
- Vi har bemannet godt i starten, for det er viktig å ikke komme skjevt ut med for få folk, sier Morten S. Hagedal, som har vært prosjektleder, til avisen.
 
Deler bygg med Skattekontoret
 
Servicesenteret får adresse Lagårdsveien 46, i samme bygning som Skattekontoret i Stavanger.
 
I samband med etablering av Servicesenter for utanlandske arbeidstakarar (SUA) i Stavanger, er det utarbeidet en ny brosjyre. Hittil er denne trykt opp på både norsk, engelsk og polsk. Mer informasjon kan man også finne på SUAs nye nettsider: www.sua.no.
 

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?