Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kandidater til Mangfoldsprisen 2009
Del artikkelen med venner og kolleger

For femte gang vil IMDI dele ut Mangfoldsprisen for å sette fokus på bedrifter som er gode til å inkludere arbeidstakere med forskjellig etnisk bakgrunn. Hvis du kjenner til en god kandidat kan du fremdeles sende inn forslag.
 
Siden oktober har man kunne foreslå gode virksomheter til Mangfoldsprisen 2009. Fristen for å foreslå en kandidat er 10. november, og prisen vil bli utdelt på nyåret i 2010.
 
 
Setter fokus
 
Tidligere har Lørenskog kommune (2008), Hennig-Olsen Is (2007), Ullevål universitetssykehus (2006) og Posten (2005) fått utmerkelsen for å skape et mangfold på arbeidsplassen. Hensikten med prisen er å sette fokus på de gode eksemplene på etnisk mangfold i arbeidslivet, som kan gi kunnskap og inspirasjon til andre.
 
Mangfoldsprisen deles ut av Arbeids- og inkluderingsdepartementet i samarbeid med arbeidslivets parter. Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) utgjør sekretariatet for prisen, og juryen består av representanter for arbeidslivets parter, Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene (KIM) og NAV.
 
Juryen kårer en vinner av prisen ut fra flere kriterier, deriblant forankring av mangfoldsarbeidet i virksomheten, andel av etniske minoriteter og rekruttering.
 

EKSKLUDERING AV FUNKSJONSHEMMEDE

12. august, 2010

gunnpound
12. august, 2010
2 innlegg

Legg til som kollega

MANGSFOLDSPRIS EKSKLUDERER VÅR STØRSTE MINORITETSGRUPPE

KAN VI SKAPE ET RAUSERE OG MER INKLUDERENDE ARBEIDSLIV ?

28. januar, 2011

gunnpound
12. august, 2010
2 innlegg

Legg til som kollega

 

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?