Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skal redusere ventelistene
Del artikkelen med venner og kolleger

Private helseforsikringer er blitt et viktig alternativ for å unngå lange ventekøer for de ansatte. Helse- og omsorgminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal nå prioritere kampen mot ventelistene og vil se på flere tiltak for å redusere ventetiden.
 
Helse- og omsorgminister Anne-Grete Strøm-Erichsen mener Riksrevisjonens rapport viser hvor viktig det er å finne treffsikre tiltak for å få ned ventelistene.
 
- Rapporten om økonomistyring i helseforetakene viser dessverre at ventetiden har økt. Jeg ser alvorlig på utviklingen og vil gi kampen mot ventelister høy prioritet, sier Strøm-Erichsen.
 
Går ikke utover øyeblikkelig hjelp
 
Ventetidene for rettighetspasienter har økt fra 2006 til 2008. Innen somatikk har ventetiden økt med fire dager fra 2006 til 2008.
 
Om lag to tredjedeler av alle pasienter som behandles på sykehus mottar øyeblikkelig hjelp og kommer dermed inn uten ventetid og er ikke en del av ventelistestatistikken. Økningen i ventetid ikke går utover pasienter med behov for øyeblikkelig hjelp.
 
Når det gjelder forskjellene mellom regionene viser statsråden til at Helsedirektoratet sammen med de regionale helseforetakene har utarbeidet en prioriteringsveileder.
 
– Veilederne vil være et viktig verktøy for å sikre likere behandling og at pasienter mottar den helsehjelpen de har rett til, sier Strøm-Erichsen.
 

Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?