Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Inkluderer IA-avtalen i fremtidsplanene
Del artikkelen med venner og kolleger

IA-avtalen holder seg levende fram til 1.mars. Partene ønsker å inngå drøftinger om å få ned sykefraværet. 

Først skulle avtalen om Inkluderende Arbeidsliv vare fram til 31.12.09, men nå har myndighetene og partene i arbeidslivet blitt enige om å holde fram med avtalen fram til 1.mars.
 
Grunnlaget for utsettingen er i følge Arbeids- og Inkluderingsdepartementet (AID) være at partene trenger tid til å vurdere en bredere virkemiddelpakke på bakgrunn av den kraftige økningen i sykefraværet. Nå skal en faglig ekspertgruppe samles for å stille til veie mulige tiltak for å senke sykefraværet.
 
20 % reduksjon ikke nådd
 
Arbeidsminister Rigmor Aasrud (Ap) skal ha møter med partene om hvordan IA-avtalen kan videreutvikles. IA-avtalens mål om 20 % reduksjon i sykefraværet ble ikke nådd.
 
- Fra 2008 til 2009 økte statens utgifter til sykefravær kraftig. Dette er en utvikling som ikke kan fortsette, sier statsråden til NRK.
 
- Utviklingen i sykefraværet er urovekkende. I dag har regjeringen oppjustert statens utgifter til sykelønn i 2009 med 3,2 milliarder kroner. Vi er enige med partene om å vurdere bedre virkemidler for å få ned sykefraværet, sier arbeidsminister Rigmor Aasrud på AIDs nettsider.
 
Positive IA-erfaringer
 
- Vi har mange gode og positive erfaringer med samarbeidet med partene om IA-avtalen, og engasjementet rundt IA-arbeidet både sentralt og lokalt har vært positivt. Derfor ønsker regjeringen i tråd med Soria-Moria-erklæringen å videreutvikle avtalen, fortsetter statsråd Aasrud.
 
Økt sykefravær er problematisk både for arbeidstakerne, virksomhetene, staten og samfunnet.
 
- Partene og myndighetene er i samme båt når det gjelder behovet for å få ned sykefraværet. All erfaring viser at viser at langvarig fravær bidrar til varig utstøting fra arbeidslivet. Et mer inkluderende arbeidsliv krever derfor at sykefraværet må ned, mener hun.
 
YS-leder Kvalheim fornøyd
 
- YS er innstilt på at arbeidet Regjeringen legger opp til blir arbeidsintensivt, men vi skal bidra, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim på nettsidene til nettopp Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).
 
- Det er riktig og viktig at vi nå bruker bedre tid for å gjennomgå det som er lagt til grunn i rapporten ”Grunnlag for drøftinger om en ny IA- avtale”, konkluderer Kvalheim.
 
- Jeg er fornøyd med at Regjeringen vil opprettholde arbeidstakernes rettigheter i sykelønnsordningen, avslutter Kvalheim.
 
tylex;>online book
x;>

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?