Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


IA = Ingen Adgang?
Del artikkelen med venner og kolleger

Resultatene for et mer inkluderende arbeidsliv (IA) uteblir for funksjonshemmede og kronisk syke. FFO ber derfor Regjeringen om å inkludere dem som en formell part i den nye IA-avtalen slik at IA ikke blir ensbetydende med ingen adgang for funksjonshemmede.
 
- Det må bli slutt på at IA for funksjonshemmede i realiteten betyr Ingen Adgang. Skal flere av våre grupper komme i arbeid må FFOs kompetanse og erfaring brukes for å lykkes. Da må vi bli tatt inn i varmen og ikke satt på utsiden av dette viktige samarbeidet slik man gjør i dag, sier generalsekretær Liv Arum i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO).
 
Ingen resultater
 
Siden 2001 har avtalen om et mer inkluderende arbeidsliv hatt som delmål å inkludere flere funksjonshemmede i arbeidslivet. Så langt har resultatene uteblitt, FFO har nå sendt brev til statsminister Jens Stoltenberg der de ber om å bli formell part i den nye IA-avtalen som skal forhandles fram innen 1. mars 2010.
 
- Alle sier de er bekymret over økningen i antall uføre og den sterke veksten i folketrygdens utgifter. Den bekymringen deler FFO. Vårt budskap har hele tiden vært at flere, som i dag blir ufrivillige uføre, isteden må få mulighet til å komme i arbeid. Etter 60 års erfaring med disse spørsmålene i FFO er det på tide at også myndighetene anerkjenner vårt bidrag på dette område, sier Arum.
 
Ønsker mer arbeid
 
Situasjonen på arbeidsmarkedet for funksjonshemmede og kronisk syke er enda mer krevende enn for arbeidsstyrken for øvrig. I slutten av 2008 var det i følge Statistisk Sentralbyrå (SSB) 92.000 funksjonshemmede som ønsket arbeid. I tillegg opplyste 46.000 funksjonshemmede at de kunne jobbe, eller jobbe mer, ved bedre tilrettelegging av arbeidssituasjonen
 
Regjeringen har i sin plattform gjort det klart at det i inneværende stortingsperiode vil bli gjennomført en egen sysselsettingsstrategi for funksjonshemmede.
 
- Dette tiltaket vil det være naturlig å se i sammenheng med IA-avtalens delmål om å beholde og rekruttere flere funksjonshemmede i arbeidslivet, sier Arum.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?