Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tilrettelegging reduserer fraværet
Del artikkelen med venner og kolleger

6 av 10 kvinner blir sykemeldte i løpet av en svangerskapsperiode. En studie gjort med utgangspunkt i mor og barn-undersøkelsen (MoBa) viser at noe av fraværet kunne vært unngått med tilrettelegging.
 
46 000 gravide kvinner deltok i mor og barn-undersøkelsen (MoBa) i perioden 1999 – 2005. Disse fylte ut et spørreskjema i uke 17 og uke 30 i graviditeten, og det er deres svar om arbeidsmiljø og behov for tilrettelegging som danner grunnlaget for denne studien.
 
Mindre sykefravær
 
Blant de som hadde behov for tilrettelegging og fikk dette var risikoen for fravær 11 prosentpoeng lavere i løpet av de 14 ukene (fra uke 17 til uke 30) enn blant de gravide som ikke fikk den tilretteleggingen de ønsket. Spesielt utbytte av tilretteleggingen var det blant gravide som jobber turnus eller arbeid om kvelden eller natten.
 
- Vi har sett på 23 000 gravide som var i jobb og som ikke var sykmeldt i uke 17, dvs midt i svangerskapet. Trettien prosent av disse ble sykmeldt mer enn to uker i løpet av de neste 14 ukene. Fraværet ble koblet opp mot hvorvidt den gravide selv mente at hun trengte tilrettelegging på arbeidsplassen. Her kunne man krysse av på følgende kategorier: tilrettelegging ikke nødvendig, tilrettelegging nødvendig men ikke gjennomført og tilrettelegging nødvendig og gjennomført, sier forsker ved STAMI Petter Kristensen.
 
Selv om undersøkelsen tyder på at tilrettelegging vil redusere fraværet, understreker han imidlertid at man må være varsom med å tolke resultatene.
 

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?