Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skryter av Female Future
Del artikkelen med venner og kolleger

Nærings- og handelsminister Trond Giske roste arbeidet til Female Future under åpningen av NHO-konferanse om kvinner til styrer og ledelse. Han ser på det som helt nødvendig å ta i bruk all kompetanse for å sikre konkurransedyktige bedrifter i Norge.
 
Female Future inviterte kvinner til å bygge nettverk og inspireres av flere spennende foredragsholdere. 230 deltakere kunne blant annet høre Manpowers Maalfrid Brath og SSBs Erling Røed Larsen, i tillegg til nærings- og handelsminister Trond Giske.
 
Holdningsendringer
 
I sitt innlegg forklarte Giske at kvoteringsreglene ikke skal skyve kvinnen foran i køen, men at kvinner skal få like gode muligheter i stillinger som tidligere har vært gitt av menn til menn. Næringslivet er bare et av flere områder der det kreves en holdningsendring for å slippe kvinner til.
 
- Det er viktig for samfunnet. Skal vi fortsatt være et konkurranse- og omstillingsdyktig og næringsvennlig land, må vi ta i bruk all den kompetansen vi kan. Mange tror at oljeformuen er vår viktigste nasjonalformue. Men det er arbeidskraften, som utgjør over 80 prosent. Da kaster vi bort enorme ressurser om vi ikke tar i bruk hele bredden. Men det er også viktig for den enkelte. At alle skal få utløst sitt potensial, sa Giske.
 
- Ta resultatansvar
 
Sjef i Manpower Maalfrid Brath anbefaler deltakerne på NHOs Female Future-prosjekt å ta resultatansvar. For å bli rekruttert til topplederstillingene kreves det mer enn erfaring fra HR og informasjon. Man må også vise til gjennomføringsevne og resultater.
 
- Jeg er ingen kvinnesakskvinne. Jeg kan bare fortelle om egen erfaring. Og jeg har aldri opplevd at det har vært et handikap å være kvinne som leder i næringslivet. Det har heller vært en fordel. Men det viktigste er hva du kan, hvilken kompetanse du har, sier Brath.
 

Legg til kommentar

04. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?