Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Få din BHT godkjent
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidstilsynet anbefaler alle bedriftshelsetjenestene å få orden på søknaden så raskt som mulig, og nå kan man levere søknaden elektronisk. Samtidig inviterer STAMI til konferansen GODKJENT.

Alle virksomheter som er pålagt å være tilknyttet en bedriftshelsetjeneste må i følge nytt regelverk fra 1. januar 2010 velge en godkjent BHT. For at din BHT skal være godkjent må denne ha søkt om godkjenning.  Når bedriftshelsetjenesten har levert søknad om godkjenning eller godkjenning av plan, kan man levere bedriftshelsetjenester som før i påvente av at søknaden skal bli behandlet.

Konsekvenser for virksomhetene med plikt til godkjent BHT

De tidligere pliktvirksomhetene må kontrollere at de har en godkjent BHT-ordning. Ellers er det ingen endring.

De nye pliktvirksomhetene må skaffe seg godkjent BHT, hvis de ikke har det fra før. Plikten gjelder fra 1. januar 2010. Les mer om de nye bransjene (lenke).

Arbeidstilsynet opplyser om at det vil ta noen måneder før bedriftshelsetjenesten vil være godkjent.

Arbeidsministeren åpner konferansen GODKJENT

Den nye arbeidsministeren Hanne Bjurstrøm vil åpne landskonferansen for bedriftshelsetjenesten GODKJENT på Lillestrøm 9. – 11. mars 2010. Hun vil fortelle hvorfor regjeringen har valgt å vektlegge bedriftshelsetjeneste i arbeidsmiljøarbeidet ved å etablere en godkjenningsordningen og utvide bransjeforskriften.

Konferansen vil i tillegg inkludere innlegg fra partene i arbeidslivet med Trine Lise Sundnes fra LO og Liv Ragnhild Teig fra NHO. De vil fortelle om deres forventninger til godkjenningsordningen, og bedriftshelsetjenestens rolle i arbeidslivet.

Lederen for den nye godkjenningsenheten Jørn Fougner skal dessuten fortelle om erfaringene så langt med godkjenningsordningen og prosessen rundt søknadene.


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?