Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Foreslår kutt i sykelønnen
Del artikkelen med venner og kolleger

YS-leder Tore Eugen Kvalheim varsler om mulige sykelønnskutt for arbeidstaker dersom sykefraværet ikke reduseres. LO-leder Roar Flåthen er overrasket over utspillet, men Kvalheim mener at eneste alternativ er kutt i andre velferdsgoder.

Partene i arbeidslivet skal i dag møtes til de første forhandlingene om tiltak i den nye IA-avtalen. Et av de 3 delmålene i avtalen er en reduksjon i sykefraværet på 20 prosent sammenlignet med 2001. De siste tallene viser imidlertid at økningen det siste året har ført fraværet tilbake på 2001-nivå.

- Hvis ikke sykefraværet går ned, må arbeidtakerorganisasjonene være villige til å diskutere en svekking av sykelønnsordningen, sier Kvalheim i et intervju med TV2.

LO tar avstand

LO-leder Roar Flåthen mener YS sin innfallsvinkel er feil og tar avstand fra YS-lederens forslag i et intervju med TV2 Nyhetskanalen.

– Det er litt oppsiktsvekkende de utspillene som kommer. At YS som interesseorganisasjon for arbeidstagerne skal ta til orde for at de syke skal straffes, hvis man ikke når de oppsatte målene, er det det samme som å si at det er de syke som har ansvaret. Det er helt feil, sier Flåthen.

[Les artikkel hos TV2nyhetene.no]


Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?