Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Kvinnepanelet med fokus på likestilling
Del artikkelen med venner og kolleger

Kvinnene som danner Kvinnepanelet er bredt sammensatt med representanter fra næringsliv, politikk, kultur og det offentlige, og med forskjellig geografisk og etnisk bakgrunn. Likestillingsminister Audun Lysbakken ønsker at panelet skal sette likestilling på dagsorden.

- Jeg ønsker en ny og vitaliserende debatt om likestilling. Målsettingen med panelet er å få innspill, engasjere og sette dagsorden i forhold til dagens likestillingspolitiske utfordringer. Ikke minst håper jeg å engasjere dagens unge, og trekke debatten inn på arenaer der man kanskje ikke har diskutert likestilling tidligere, sier barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken.

Variert bakgrunn

Kvinnepanelet består av 31 kjente og ukjente kvinner – representert ved ulike samfunnsgrupper, yrkesgrupper, aldersgrupper, erfaringer og etnisiteter. Panelet skal virke over et halvt år, fram til sommeren, og ledes av integreringsrådgiver Loveleen Rihel Brenna.

Trine Lise Sundnes representerer LO i panelet. Hennes lange erfaring med arbeid innenfor arbeidsmiljø, herunder homofile og lesbiske rettigheter i arbeidslivet, vil være viktig i debatten for likestilling.

Gruppen inneholder også flere kjendiser. Blant dem er skihopperen Anette Sagen, programleder Christine Koht, filmskaper Margareth Olin, skuespiller Pia Tjelta og komiker Shabana Rehman Gaarder med.

Vil vekke de unge

I følge Lysbakken er det flere unge kvinner som mener man allerede er i mål med likestillingene i Norge. Nettopp derfor mener han det er viktig å sette likestilling på dagsorden igjen.

– Jeg tror noe av grunnen til det er at likestilling har forsvunnet litt fra den politiske dagsorden, og det er kanskje ikke før de unge kvinnene får barn og kommer ut i arbeidslivet at de ser dette. Jeg tror vi må vekke dagens unge kvinner. Derfor er det også mange unge damer i panelet, sier Lysbakken til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

[Les pressemelding fra BLD]


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?